Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šniclice na gril tiganju

Pileće šniclice na gril tiganju

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Pileće šniclice na gril tiganju1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Samo da osetite aromu ovih pilećih šnicli na gril tiganju i odmah ćete potrčati do prodavnice po parmezan ! On čini njihovu koricu neodoljivom!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 8 šnicli
  • parmezan - 50 g, narendan
  • mirođija - 1 vezica
  • peršun - 1 vezica
  • za marinadu
  • vino - 1 šolja roze
  • beli luk - 2 čena, istucan
  • univerzalni začin - 2 kašike, pikantni
  • maslac - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle se vade da se otpuste i veoma blago se istucaju ili se pritiskaju rukom ka dasci. Prelivaju se marinadom napravljenom od nabrojanih sastojaka.

Treba da odstoje u njoj bar 2-3sata, i tpo u frižideru. Nakon toga se vade i cede se od sosa. Peku se u namazanom gril tiganju. Obratite pažnju, da se svaka strana peče oko 3-4 minuta, tako da ne treba da ostavljate meso duže vreme na vatri.

Čim se šnicle ispeku sa obe strane, odmah se posipaju narenadnim parmezanom i posuda, u kojoj se nalaze, se pokriva poklopcem. Gotovo jelo se servira sa listićima peršuna i mirođije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: