Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ražnjići»Pileće trtice na gril tiganju

Pileće trtice na gril tiganju

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pileće trtice na gril tiganju
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Uživajte u hladnom pivu i ukusnim pilećim trticama na gril tiganju!"

Potrebni sastojci

  • pileće trtice - 1 kg
  • peršun - po ukusu, šaren
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i stavite pileće trtice u šerpu sa hladnom vodom. Stavite na ringlu u kuvajte 15-20 minuta nakon što provri.

Prospite vodu i ostavite da se ohladi, nanižite trtice na drveni ražnjić.

Zagrejte gril tiganj (suv) i poređajte ražnjiće sa trticama, zapecite sa svih strana dok ne dobiju zlatasto braon preplanulost.

Izvadite gotove pileće trtice sa ražnjića u šerpu s poklopcem.

Pospite šarenim peršunom i solju po ukusu. Rastresite šerpu pokrivenu poklopcem, da se trtice ravnomerno začine. Servirajte gotove meze uz pivo toplo!

Uživajte u hladnom pivu i ukusnim pilećim trticama na gril tiganju!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: