Domaće usoljeno svinjsko meso

20/07/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4221
"Posolite s merakom i servirajte s domaćim crvenim vinom! Kada smo najgori, neka smo "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano174
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, ribić
  • so - 1 šolja
  • aleva paprika - 2 kašika
  • biber - 2 kašike
  • čubar - 2 kašike
  • kumin - 2 kašike
  • muskatni oraščić - 2 prstothvata
* merne jedinice

Način pripreme

Meso spremno za soljenje se iseče na kriške, debljine oko 2, 5 cm. Svaka od njih se prekriva solju i stavlja se u frižider tokom jednog dana. Nakon toga se pere od soli ledenom vodom i suši se.

Vraća se nazad u frižider na 2-3 sata. Pre nego što izvadite meso, spremite kašicu od svih aromatičnih začina i malo vode. Uvaljajte svako parče u nju i ponovo vratite u frižider, poklapajući poklopcem posudu u kojoj će meso stajati.

Sledećeg daba parčići se kače kanapom na provetrivo mesto, da se suše na temperaturi od 2-3 stepena celzijusa.

Vreme koliko se meso suši je relativno. Obično najranije može da se konzumira nakon oko nedelju dana. Dobro je da se nadgleda i proverava njegovo stanje i tvrdoća.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti