Mešana seoska turšija

19/07/2018
"Ukusna mešana turšija za zimu - želi samo domaću rakiju!"
Priprema40 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno50 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano728
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 kg
  • zeleni paradajz - 1 kg
  • šargarepa - 1 kg
  • celer
  • čorbadžijske paprike - 5 - 6 komada
  • marinada
  • sirće - 250 ml
  • moraska so - 3 supene kašike
  • šećer - 3 supene kašike
  • aspirin - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo zeleni paradajz i iglom ili viljuškom bušimo na dva-tri mesta. Šargarepu oljuštimo i sečemo na krugove, sveži kupus krupnije isečemo.

Pomešamo svo povrće u velikoj posudi i pomešamo sa sitno iseckanim celerom.

Punimo jednu teglu od 3 litre povrćem, na nekoliko mesta stavljamo čorbadžijske paprike. Sipamo sirće, so, šećer i tri izmrvljena aspirina u veliku teglu.

Ugrevamo vodu, punimo do grla tegle i poklapamo.

Od preostalog kupusa sam napnila jednu malu teglu. Za njega - sirće do crte, so 1 - supena kašika, šećer - 1 supena kašika i toplu vodu do grla. Zatvaramo poklopcima i ostavljamo na hladnom i tamnom mestu.

Proveravamo s vremena na vreme i ako je potrebno dodajemo malo vode.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar