Klasičan tiramisu

19/07/2018
"Potreban je pravi majstorluk da biste pripremili klasičan tiramisu, ali rezultat sa ovim receptom je zagarantovan "
Priprema50 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano525
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • piškote - 35 komada
  • kakao
  • čokolada - crna
  • za krem
  • jaja - 3 komada
  • smeđi šećer - 90 g
  • konjak - 35 ml Hennessy
  • masakarpone - 500 g
  • pavlaka - 150 ml, za mućenje
  • so - 1 prstohvat
  • za sirup
  • kafa - 200 ml, jaka
  • smeđi šećer - 50 g
  • konjak - 50 ml Hennessy
  • vino - 25 ml Marsala
* merne jedinice

Način pripreme

Za početak teba da počnete sa pripremom sirupa. Potrebno je da sve sastojke za njega stavite u odgovarajuću posudu i da ugrejete na visokoj temperaturi.

Nakon toga smanjite vatru i ostavite da se zgusne oko 5 minuta, mešajte regulatno. Posle sirup prebacite u posudicu u kojoj ćete potapati piškote.

Počnite i sa pripremom krema. Odvojite belanca od žumanc. Žumanca umutite sa šećerom i konjakom i mešajte na pari kako biste pripremili krem Zabajon.

Ostavite sa stane neko vreme, a u međuvremenu umutite belanca sa prstohvatom

soli. Posebno umutite i pavlaku. Nakon toga u velikoj posudi pomešajte maskarpone, belanca i hladn krem Zanajon.

Vreme je da sastavite kolač. Dno odgovarajućeg pleha pokrijte natopljenim piškotama. Dobro ih prekrijte kremom.

Nakon toga ponovo red piškota. To radite dok ne potrošite sastojke, dobro je da kolač završite kremom.

Nakon toga pospite kakaom i rendanom čokoladom. Lepo je da desert odstoji nekoliko sati i onda da ga konzumirate.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar