Način pripreme
Ovaj tiramisu je pogodan za decu, jer nema sirovih jaja u njemu i kafa je zamenjena kakaom.
Izvadite sve stastojke na sobnu temperaturu, osim pavlake da se zagreju.
Podelite jaja na belanca i žumanca u dve posude i sipajte pola šećera u žumanca i pola u belanca. Stavite šerpu do pola napunjenu vodom na ringlu i uključite je na umerenu temperaturu.
Stavite posudu sa žumancima preko šerpe sa vodom i mešajte dok se šećer ne istopi i smesa ne počne da se zgušnjava, voda ne treba da vri jako, da se na preseku jaja.
Nakon što je krem od žumanaca gotov, stavite na njegovo mesto posudu s belancima, mešajte dok se šečer ne istopi i smesa ne zagreje.
Nakon toga sklonite smesu sa vodene pare i počnite da mutite mikserom dok se ne zgusne i ne postane sjajna i ohladi se. Umutite maskarpone sa kremom od žumanaca dodajte mućenu pavlaku i belanca. Po želji dodajte aromu vanile ili neku drugu.
Potapajte piškote u kakao rastvoren u mleku i ređajte u odabranu posudu, posle sipajte deo krema, tako ređajte piškote i krem, na kraju pospite narendanom čokoladom i ostavite da se stegne u frižideru tokom jedne noći.