Integralne grisine sa parmezanom

20/07/2018
"Nemojte uzimati štapiće, nego pripremite domaće ukusne grisine sa parmezanom - bar su 100 puta ukusnije "
Priprema18 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno33 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano906
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 150 g
  • belo brašno - 50 g
  • voda - 100 ml
  • kvasac - 10 g, svež
  • parmezan - 100 g
  • maslinovo ulje - 25 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u mlakoj vodi sa prstohvatom šećera. Ostavite da se aktivira 5 minuta.

Za ovaj recept vam je potreban parmezan u prahu, zato ako je vaš u kockici, izrendajte ga fino ili sameljite u mlinu za kafu ili blenderu.

Stavite dve vrste brašna u posudu i u njih sipajte maslinovo ulje i aktivirani kvasac. Stavite so, 60 g parmezana u prahu i zamesite glatko testo. Stavite testo u kesu i dobro zatvorite. Ostavite u frižideru 40 minuta.

Kad prođe to vreme, razvijte na tanku koru i isecite duge trake od testa.

Svaku uvijte i poređajte na malo rastojanje jedna od druge u pleh, prethodno namazan ili pokriven papirom za pečenje.

Pospite preostalim parmezanom. Pošto će vam ono čime posipate pasti u pleh, ako kotistite papir za pečenje nema problema, ako ne onda parmezan koji padne će zagoreti i biće vam teško da očistite posle toga. Zato u tom slučaju sipajte parmezan čim razvučete koru i oklagijom pređite odozgo da se dobro zalepi za testo. Tek onda isecite trakice.

Grisine pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.

Prijatno sa ovim hrskavim zadovoljstvom!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar