Brz hleb sa sve vrste brašna

20/07/2018
"Da ispečeš pravi hleb sa ukusnom koricom je prava umetnost, koju ćemo vam mi pomoći da usvojite "
Priprema12 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno47 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano315
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • belo brašno - 185 g, pšenično
  • brašno od spelte - 300 g, integralno
  • voda - 250 ml
  • ulje - 20 ml
  • kvasac - 7 g, suv
  • so - 2 supene kašike, ravne
  • šećer - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte vodu na telesnu temperaturu 37 stepeni, u nju sipajte kvasc i ulje. Prosejte u tečnost dve vrste brašna i zamesite glatko elastično testo.

Oblikujte od njega pravougaoni hleb i ostavite ga u standardni pravougaoni kalup za kolač, prethodno namazan. Napravite nekoliko poperčnih proreza po površini testa.

Stavite u rernu da biste bili sigurni da nema promaje i ostavite tako 40 minuta.

Za to vreme treba da se udvostruči.

Namažite hleb sa malo vode, nemotje pritiskati jako nego namažite lagano. Pospite brašnom i ponovo vratite u hladnu rernu, uključite na 200 stepeni.

Pecite na 20-25 minuta i samanjite na 170 stepni i još 5-10 minuta ili proverite čačkalicom za zube.

Gotov hleb pokrijte na jedan-dva minuta i nakon toga ostavite da se ohladi na rešetku.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar