Način pripreme
Pomešajte tri vrste brašna i prosejte ih. Rastvorite kvasac i šećer u mlakoj vodi (300 ml).
Napravite udubljenje u brašnu i stavite unutra vodu sa kvascem i uljem. Po ivici pospite so.
Zamesite meko testo. Podmažite čistu posudu i stavite testo unutra. Namažite i njega sa malo ulja. Ostavite ga na toplom 30-40 minuta da naraste dok ne udvostruči svoj obim.
Na nabrašnjenoj površini premesite kratko testo. Stavite ga u posudu za pečenje, koju ste prethodno posuli sa malo brašna. Stavite ga u rernu i uključite je na 50 stepeni. Ostavite unutra da naraste ponovo još 15-20 minuta.
Čim hleb naraste napravite nekoliko razreza oštrim nožem ili kako sam ja uradila - berberskim nožićem.
Stavite domaći hleb u blago zagrejanu rernu i povećajte temperaturu na 180 stepeni sa ventilatorom. Pecite 35-40 minuta dok ne bude gotovo.
Izvadite hleb i ohladite ga na rešetki, pokriven pamučnom krpom. Ako želite da ostane sa hrskavom koricom ne pokrivajte.
Prijatno!