Postan đuveč sa krompirom i pečurkama

21/07/2018
"Otvarate poklopac đuvečare, a iznutra se širi božanstveni miris - tako mi volimo da kuvamo "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano158
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Od brašna, ulja, majčine dušice, aleve paprike i bibera pripremite marinadu kremaste struktire.

Jagnjeće meso isecite na porcije, posolite i uvaljajte u marinadu. Ostavite da odstoji tako u frižideru bar 6 sati.

Meso stavite na dno glinene đuvečare i stavite da se peče na 220 stepeni u rerni.

Za to vreme luk, šargarepu i pečurke očistite i krupnije isecite.

Krompir oljuštite i takođe krupnije isecite.

Nakok oko sat vremena pečenje, dodajte isečeno povrće, malo soli, oko 100 ml vode, suvu nanu i ruzmarin.

Đuveč vratite ponovo u rernu i kuvajte još jedan sat na 180 stepeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar