Kolač sa mentom i palentom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
21/07/2018
"Topi se u ustima, neverovatno ukusan kolač - dragulj italijanske kuhinje "
Priprema12 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno32 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano335
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu da se ugreva na 180 stepeni.

Pripremite standardni pravougaoni kalup za kolač i namažite i pospite sa malo brašna. Na dno poređajte u simetričnom redu listove mente (odvojite 1-2 njih).

U posudi prosejte brašno i pomešajte sa palentom, mlevenim bademima, solju i praškom za pecivo.

U posebnoj posudi umutite maslac sa šećerom na gladak krem i dodajte jaja, sveže mleko i maslinovo ulje.

Sjedinite dve smese, stavite u delovima suvu u mokru smesu, mešajte laganim pokretima spatulom dok ne dobijete homogenu smesu.

Sipajte na mentu i rasporedite uz pomoć kašike i stavite u rernu na srednju rešetku.

Pecite 20 minuta ili proverite čačkalicom za zube, kad isključite rernu ostavite kolač 4-5 minuta unutra sa odškrinutim vratima.

Kad izvadite iz rerne sačekajte još 5-6 minuta i odvojite od kalupa pažljivo, zato što se lomi. Da bi vam bilo lakše, prođite vlažnim nožem po ivicama.

Pomešajte šećer u prahu sa sokom od limuna i iseckanim listovima mente. Ovom smesom namažite kolač.

Možete servirati mlak ili hladan. Topi se u ustima, krhak i neverovatno ukusan!

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar