Način pripreme
Razbijte jaja u posudu, dodajte šećer i umutite mikserom u gladak i gust krem.
Sipajte u tankom mlazu ulje i sveže mleko.
U drugoj posudi zamesite dobro brašno, prašak za pecivo i vanilu. U poricjama ih dodajte u tečnu smesu.
Sipajte sirup od mente, mešajući pažljivo smesu odozdo na gore drvenom varjačom. Odvojtejednu posudicu smese za kolač, stavite kakao i mešajte dok ne dobijete ujednačenu tamnu boju!
Razredite braon smesu sa 3-4 kašike svežeg mleka.
Podmažite i pospite brašnom kalup za kolač. Sipajte pola svetle smese, preko nje sipajte braon i dodajte ostatak svetle!
Potopite do dna nož u sredinu kalupa i provrtite u krug da dobijete lepu šaru.
Ispecite kolač sa mentom na 175 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa vantilatorom oko 30-35 minuta. Ohladite kolač na rešetki.
Pospite šećerom u prahu!