Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Paj sa palentom i piletinom

Paj sa palentom i piletinom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7742405k267
Paj sa palentom i piletinom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
22/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Servirajte ovaj odlični paj sa čašom lepog belog vina i uživajte u lepoj hrani"

Potrebni sastojci

  • palenta - 1 šolja, kukuruzni griz
  • sveže mleko - 2 šolje
  • voda - 2 šolje
  • maslac - 40 g
  • sir - 100 g
  • so
  • pileći file - 400 g
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • krem sir - 100 g, filadelfija
  • kačkavalj - 100 g
  • kapar - 2 supene kašike
  • bosiljak
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte palentu (kukuruzni griz), ugrejte sveže mleko i vodu.

Čim provri smanjite temperaturu ringle i dodajte griz, mešajte neprestano.

Nakon što se zgusne skinite sa vatre i dodajte maslac, mrvljeni sir i ako je potrebno so po ukusu.

Promešajte i rasporedite smesu u pleh, namazan maslacem. Oblikujte malu ivicu po ivicama pleha.

Isecite pileći file na sitne ivice. Začinite solju i biberom.

Isecite malu glavicu luka i 2 čena belog luka.

Ugrejte maslinovo ulje i dinstajte luk i beli luk nekoliko minuta.

Nakon toga dodajte meso. Čim meso promeni boju dodajte kapar, prstohvat suvog bosiljka i krem sir. Mešajte dok se sir ne rastopi.

Rasporedite pileće meso preko palente i pospite rendanim kačkavaljem.

Stavite slani paj da se peče u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Servirajte paj sa palentom i piletinom blago ohlađen sa čašom lepog belo vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: