Način pripreme
Da biste napravili koru, umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje, kiselo mleko i prašak za pecivo.
Postepeno dodajte brašno i mepajte dok se ne dobije smesa za kolač. Stavite i prethodno natopljeno suvo grožđe.
U rernu zagrejanu na 200 stepeni stavite tepsiju sa nelepljivim premazom čije ste dno posuli sa 3 supene kašike šećera. Kada se šećer karamelizuje pospite uljem, sipajte smesu za kolač.
Mešajte dok ne pomešate testo sa uljem i karamelom. Tepsiju vratite u rernu i pecite koru dok ne bude gotova.
Izvadite koru i ostavite je da se ohladi.
Tiramisu napravite prema uputstvima na pakovanju.
Namažite ohlađenu koru. Ukrasite kriškama kivija.
Istopite kockice ratluka sa dve kašike vode u mikrotalasnoj rerni i zalijte kolač.
Kolač sa tiramisuom i mentom je gotov.