Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa tiramisuom i mentom

Kolač sa tiramisuom i mentom

Kolač sa tiramisuom i mentom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
14
"Neobičan kolač sa tiramisuom i ukusom mente"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 2%, 300 g
  • brašno - 1 1/2 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica (10 g)
  • ulje - 1/2 šolje
  • suvo grožđe - 100 g
  • za krem
  • krem - 1 kutija, Tiramisu (otprilike 60 g)
  • sveže mleko - 200 ml, hladno
  • kisela pavlaka - 100 g
  • ratluk - 5 kockica, sa mentom
  • za karamel
  • šećer - 3 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • za ukras
  • kivi - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili koru, umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje, kiselo mleko i prašak za pecivo.

Postepeno dodajte brašno i mepajte dok se ne dobije smesa za kolač. Stavite i prethodno natopljeno suvo grožđe.

U rernu zagrejanu na 200 stepeni stavite tepsiju sa nelepljivim premazom čije ste dno posuli sa 3 supene kašike šećera. Kada se šećer karamelizuje pospite uljem, sipajte smesu za kolač.

Mešajte dok ne pomešate testo sa uljem i karamelom. Tepsiju vratite u rernu i pecite koru dok ne bude gotova.

Izvadite koru i ostavite je da se ohladi.

Tiramisu napravite prema uputstvima na pakovanju.

Namažite ohlađenu koru. Ukrasite kriškama kivija.

Istopite kockice ratluka sa dve kašike vode u mikrotalasnoj rerni i zalijte kolač.

Kolač sa tiramisuom i mentom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: