Zapečeni pasulj sa slaninom u rerni

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
21/07/2018
"Ukusne ideje za praktične domaćice - pogledajte kako da spremite megaukusan zapečeni pasulj sa slaninom u rerni za 40 minuta "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 192
  • Pregledi tokom meseca114
  • Pregledi tokom sedmice28
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • slanina - 250 g
  • pasulj - 2 konzerve od 400 g
  • sos od paradajza - 200 ml
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • nana - 1 kašika
  • čubar - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i sitno iseckajte luk i šargarepu. Isecite slaninu na tanke komadiće.

Ocedite pasulj. Zagrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi.

Propržite luk i šargarepu na 5 minuta. Dodajte slaninu i promešajte.

Pržite oko 3 minuta i dodajte pasulj, sos od paradajza i začine. Dobro promešajte i pržite oko 5 minuta.

Isipajte jelo u tavu i pecite u rerni oko 25 minuta na 180 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar