Sočne, slatke makarone iz rerne sa karamel koricom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
21/07/2018
"I zapamtite - ako pravite makarone iz rerne, nemojte žaliti mleko i jaja, samo će tako biti sočne "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano969
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • makarone - 400 g
  • jaja - 8 komada
  • sveže mleko - 1.4 ml
  • šećer - 2 šolje
  • vanila - 3 komada
  • maslac - 70 g
  • šećer - 4 supene kašike, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte makarone u vreloj i malo posoljenoj vodi 8 minuta, procedite ih iz vode i sipajte srugu hladnu vodu i ponovo procedite. To se radi kako bi se prekinuo proces kuvanja makarona, da se odvoje jedna od druge.

Namažite pleh delom maslaca i rasporedite proceđene makarone u njega.

Posebno umutite jaja sa šećerom i vanilom, sipajte hladno mleko u njih. Prelijte makarone smesom i promešajte.

Isecite preostali maslac preko smese i pospite ravnomerno sa 4 supene kašike šećera.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 170 stepeni i pecite dok ne dobije hrskavu karamel koricu.

Servirajte hladne!

Savet: Kada priremate makarone iz rerne, nemojte žaliti mleko i jaja, u protivnom rizikujete da vaše makarone iz rerne budu suve i žilave.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar