Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u Rerni»Makarone sa hrskavom karamel koricom

Makarone sa hrskavom karamel koricom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k437
Makarone sa hrskavom karamel koricom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
15/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Slatke makarone u rerni sa hrskavom koricom - volećete ih tople, volećete ih i hladne"

Potrebni sastojci

  • makarone - 250 g
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • sir - 150 g
  • maslac - 1 kašika
  • vanila
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 180 g
  • smeđi šećer - 6 - 7 kašika
  • jaja - 3 komada, velika
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvaju se makarone u posoljenoj vodi, ocede se i sipaju se u podmazanu posudu za pečenje. Promeša se sa kašikom ulja da se ne slepe. U posudi se umute jaja sa 5-6 kašika smeđeg šećera i vanilom.

Sipa se smesa od jaja u toplo sveže mleko i dobro se promeša. Sir se namrvi, sipa se u makarone i promeša se da se pomešaju sastojci.

Prelivamo smesom od jaja i mleka. Pečemo u zagrejanoj rerni na 190 stepeni, dok se preliv ne stegne, to bude za 35-40 minuta. Izvadi se posuda za pečenje, posipamo odozgo braon šećerom i tu i tamo rasporedimo male parčiće maslaca.

Posuda za pečenje se vraća u rernu i zapeče se samo odozgo dok se ne dobije hrskava, zlatasta, karamel korica. Serviramo porciju jela u tanjiru. Mnogo je ukusno kako toplo, tako i hladno! Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: