Način pripreme
Skuvaju se makarone u posoljenoj vodi, ocede se i sipaju se u podmazanu posudu za pečenje. Promeša se sa kašikom ulja da se ne slepe. U posudi se umute jaja sa 5-6 kašika smeđeg šećera i vanilom.
Sipa se smesa od jaja u toplo sveže mleko i dobro se promeša. Sir se namrvi, sipa se u makarone i promeša se da se pomešaju sastojci.
Prelivamo smesom od jaja i mleka. Pečemo u zagrejanoj rerni na 190 stepeni, dok se preliv ne stegne, to bude za 35-40 minuta. Izvadi se posuda za pečenje, posipamo odozgo braon šećerom i tu i tamo rasporedimo male parčiće maslaca.
Posuda za pečenje se vraća u rernu i zapeče se samo odozgo dok se ne dobije hrskava, zlatasta, karamel korica. Serviramo porciju jela u tanjiru. Mnogo je ukusno kako toplo, tako i hladno! Nek vam je slatko!