Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Paprike punjene mlevenim mesom i tikvicama

Paprike punjene mlevenim mesom i tikvicama

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Paprike punjene mlevenim mesom i tikvicama
Fotografije: Maria Simova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Tajna sočnog nadeva za punjene paprike - dodajte tikvice"

Potrebni sastojci

  • paprike - 12 komada, za punjenje
  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 200 g
  • tikvice - 1 komad, srednje velika
  • paradajz - 1 komad
  • šaragrepa - 1 komad
  • luk - 2 glavice
  • aleva paprika - 1 kašika
  • origano
  • biber
  • peršun
  • voda - 1500 ml
  • zaprška
  • ulje - 4 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite paprike od drški i semenki. Isecite luk na sitno, a tikvicu i šargarepu narendajte na rende.

U tiganju zagrejte ulje i zapržite luk, tikvicu i šargarepu dok ne omekšaju, dodajte mleveno meso i narendan paradajz i zapržite 10 minuta na umerenoj vatri.

Dodajte unapred opran i proceđen pirinač i zapržite na kratko. Otklonite gotovu smesu sa vatre i dodajte alevu papriku, origano, peršun, biber po ukusu i jaje, promešajte brzo i energično.

Napunite paprike smesom, a odozgo kao poklopac isecite tanke kriške očišćenog krompira.

Poređajte paprike u posusu za pečenje i nalijte oko 1500 ml vode posoljene po ukusu, pokrijte posudu za pečenje folijom i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, pecite 1 sat.

Za zapršku u tiganju zagrejte ulje i dodajte brašno, zapržite na kratko i dodajte alevu papriku.

Izvadite posudu i sklonite foliju, prelijte paprike zaprškom i zapecite još pola sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: