Način pripreme
Očistite pečurke četkom, a ako su previše prljave operite ih i osušite. Pirinač takođe operite i natopite na kratko u vodi.
Iskidajte lisičaru i zapržite u malo zagrejanog ulja dok ne pusti blago vodicu.
Prebacite u posebnu posudu zajedno sa bujonom i zagrejte još malo masnoće, odokativno, u tiganju. Zapržite iseckan mladi luk, nakon čega dodate i očišćen i isečen beli luk.
Dodajte oceđen pirinač i zapržite na kratko zajedno s njim. Dolijte i bujon koji se odvojio od pečuraka i postepeno dodajte po pola ili po šolju tople vode, mešajte dok je ne apsorbuje pirinač i nakon toga dolivajte dok se pirinač ne skuva, ali ne potpuno, jer treba da ostane ne potpuno skuvan i da je blago hrskav. Malo pre kraja kuvanja dodajte i pečurke i mešajte pažljivo sa njima.
Na kraju začinite solju i biberom i promešajte sa 2-3 kašike krem sira.