Način pripreme
Prosejemo brašno u posudu pomoću sita. Pravimo udubljenje po sredini i stavljamo jedno jaja, ulje i so. Zagrevamo blago vodu i unutra stavljamo dve kašike brašna i kvasac. U vodu stavljamo i šećer. Mešamo veoma dobro da se razmuti kvasac. Ostavljamo sa strane da naraste.
Posle dodajemo u njega u brašno. Dodajemo takođe i kiselo mleko. Mesimo meko testo i dodatno ga mesimo na radnoj površini u glatku loptu. Ostavljamo testo da naraste na toplom 40-50 minuta, pokriveno krpom.
Delimo testo na tri dela. Od svakog dela razvijamo krug na nabrašnjenoj površini. Krug sečemo nožem na 12 trouglova.
Sečemo marmeladi na tanke parčiće. U široki deo stavljamo 1-2 parčenceta marmelade. Uvijamo kiflice. Ređamo ih u posudu za pečenje namazanu uljem i blago nabrašnjenu.
U posudi mutimo žumance i ulje i mažemo četkom kiflice. Posipamo ih šećerom skroz odozgo.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Jedemo sa kafom.
Nek vam je slatko!