Kifle sa marmeladom i kiselim mlekom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
22/07/2018
"Ako je na pitanje Koliko kifli možete da pojedete odgovor Mnogo, onda je ovo recept baš za vas "
Priprema40 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano344
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • marmelada - 300 g po kilogramu
  • brašno - 4 šolje
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 3 kašike
  • jaja - 1 komad
  • žumanca - 1 komad + 1 kašika ulja za mazanje
  • šećer - 1/2 šolje, za posipanje
  • voda - 150 ml
  • kiselo mleko - 1/4 čaše
  • kvasac - 1/3 kocke
  • ulje - za mazanje posude za pečenje
  • brašno - da se nabrašni posuda za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno u posudu pomoću sita. Pravimo udubljenje po sredini i stavljamo jedno jaja, ulje i so. Zagrevamo blago vodu i unutra stavljamo dve kašike brašna i kvasac. U vodu stavljamo i šećer. Mešamo veoma dobro da se razmuti kvasac. Ostavljamo sa strane da naraste.

Posle dodajemo u njega u brašno. Dodajemo takođe i kiselo mleko. Mesimo meko testo i dodatno ga mesimo na radnoj površini u glatku loptu. Ostavljamo testo da naraste na toplom 40-50 minuta, pokriveno krpom.

Delimo testo na tri dela. Od svakog dela razvijamo krug na nabrašnjenoj površini. Krug sečemo nožem na 12 trouglova.

Sečemo marmeladi na tanke parčiće. U široki deo stavljamo 1-2 parčenceta marmelade. Uvijamo kiflice. Ređamo ih u posudu za pečenje namazanu uljem i blago nabrašnjenu.

U posudi mutimo žumance i ulje i mažemo četkom kiflice. Posipamo ih šećerom skroz odozgo.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Jedemo sa kafom.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar