Vazdušast kolač sa jabukama i kiselim mlekom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73613
23/07/2018
"Šta god da kažete za ovaj kolač, sve je istina - ukusan je, aromatičan je, neodoljiv je "
Priprema12 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno47 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 007
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • šećer - 150 g + 1 kašika za posipanje
  • jabuke - 1 - 2 koamda, kisela vrsta
  • sok od limuna - 3 kašike
  • brendi - 20 ml
  • maslac - 100 g, meki
  • kiselo mleko - 40 g, gusto, punomasno
  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 15 g
  • so - 1 prstohvat
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu da se zagreva do 180 stepeni. Oljuštite jabuke i isecite na polovine ili četvrtine. Svako parče isecite na tanke kriške, ali ne do kraja, i pospite sokom od limuna, da ne potamne.

Umutite meki maslac sa šećerom u gladak krem. Dodajte jaja jedno po jedno uz neprestano mućenje.

Na kraju sipajte brendi, kiselo mleko i so, mešajući u homogenu smesu.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo u procijama u smesu i špatulom pravite kružne pokrete dok se potpuno ne integriše.

Namažite i pospite brašnom odgovarajući kalup za kolač (ili posudu prečnika 27 cm). Sipajte smesu ravnajući je i poređajte odozgo jabuke isečenim delom na gore.

Pospite ih šećerom i gurnite u već zagrejanu rernu na oko 35 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.

Ostavite da se ohladi 10 minuta, pre nego što odvojite od kalupa i pre serviranja pospite šećerom u prahu.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar