Klasičan meksički burito

23/07/2018
"Karte do Meksika su skupe, zato prenesite ukus Meksika u dom sa ovim receptom za meksički burito "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 168
  • Pregledi tokom meseca64
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g, teleće
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 1 supena kašika
  • paradajz - 1 veliki, oljušten i isečen na kockcie
  • tortilje - 3 komada
  • pirinač - 1/2 komada, prethodno skuvan
  • kukuruz - 4 supene kašike, šećerac, iz konzerve
  • pasulj - 4 supene kašike, crveni iz konzerve
  • kačkavalj - 4 - 5 supenih kašika, izrendan
  • origano - 1 kašičica, suv
  • kumin - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/4 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • kisela pavlaka - 1 supena kašika
  • korijander - ili peršun (ko ne voli korijander) za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte ulje u tiganju na vratri na umerenoj temperatu. Luk i beli luk sitno iseckajte. Propržite ih na kratko u ugrejanom ulju dok ne omekšaju, oko 5 minuta.

Dodajte mleveno meso, pržite, mešajte da izmrvite mleveno meso. Dodajte origano, kumin, biber, alevu papriku i so. Lepo promešajte.

Dodajte paradajz, isečen na kockice, kukuruz i pasulj. Kuvajte oko 15-20 minuta dok mleveno meso ne bude gotovo i dok ne ostane na masti.

Izrendajte kačkavalj.

Ugrejte tortilje jednu po jednu i tiganju na vatri. Na svaku toplu tortilju po dužini sa jedne strane rasporedite po jednu kašiku kačkavalja, odozgo od nadeva sa mlevenimm mesom i od kuvanog pirinča.

Uvijte tortilje, jedan kraj (ili dno) savijte ka unutra da zadržite nadev sa jedne strane. Nakon toga uvijte po dužini kao rolat. Po želji namažite odozgo sa malo kisele pavlake i pospite korijanderom (ako vam se ne dopada, zamenite peršunom).slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar