Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burito»Klasičan meksički burito

Klasičan meksički burito

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Klasičan meksički burito4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Karte do Meksika su skupe, zato prenesite ukus Meksika u dom sa ovim receptom za meksički burito"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g, teleće
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 1 supena kašika
  • paradajz - 1 veliki, oljušten i isečen na kockcie
  • tortilje - 3 komada
  • pirinač - 1/2 komada, prethodno skuvan
  • kukuruz - 4 supene kašike, šećerac, iz konzerve
  • pasulj - 4 supene kašike, crveni iz konzerve
  • kačkavalj - 4 - 5 supenih kašika, izrendan
  • origano - 1 kašičica, suv
  • kumin - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/4 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • kisela pavlaka - 1 supena kašika
  • korijander - ili peršun (ko ne voli korijander) za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte ulje u tiganju na vratri na umerenoj temperatu. Luk i beli luk sitno iseckajte. Propržite ih na kratko u ugrejanom ulju dok ne omekšaju, oko 5 minuta.

Dodajte mleveno meso, pržite, mešajte da izmrvite mleveno meso. Dodajte origano, kumin, biber, alevu papriku i so. Lepo promešajte.

Dodajte paradajz, isečen na kockice, kukuruz i pasulj. Kuvajte oko 15-20 minuta dok mleveno meso ne bude gotovo i dok ne ostane na masti.

Izrendajte kačkavalj.

Ugrejte tortilje jednu po jednu i tiganju na vatri. Na svaku toplu tortilju po dužini sa jedne strane rasporedite po jednu kašiku kačkavalja, odozgo od nadeva sa mlevenimm mesom i od kuvanog pirinča.

Uvijte tortilje, jedan kraj (ili dno) savijte ka unutra da zadržite nadev sa jedne strane. Nakon toga uvijte po dužini kao rolat. Po želji namažite odozgo sa malo kisele pavlake i pospite korijanderom (ako vam se ne dopada, zamenite peršunom).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: