Način pripreme
Ugrejte ulje u tiganju na vratri na umerenoj temperatu. Luk i beli luk sitno iseckajte. Propržite ih na kratko u ugrejanom ulju dok ne omekšaju, oko 5 minuta.
Dodajte mleveno meso, pržite, mešajte da izmrvite mleveno meso. Dodajte origano, kumin, biber, alevu papriku i so. Lepo promešajte.
Dodajte paradajz, isečen na kockice, kukuruz i pasulj. Kuvajte oko 15-20 minuta dok mleveno meso ne bude gotovo i dok ne ostane na masti.
Izrendajte kačkavalj.
Ugrejte tortilje jednu po jednu i tiganju na vatri. Na svaku toplu tortilju po dužini sa jedne strane rasporedite po jednu kašiku kačkavalja, odozgo od nadeva sa mlevenimm mesom i od kuvanog pirinča.
Uvijte tortilje, jedan kraj (ili dno) savijte ka unutra da zadržite nadev sa jedne strane. Nakon toga uvijte po dužini kao rolat. Po želji namažite odozgo sa malo kisele pavlake i pospite korijanderom (ako vam se ne dopada, zamenite peršunom).