Način pripreme
Isečemo pileće grudi kao leptir, treba da dobijemo tanke i velike pileće šnicle (ja sam dobila tri šnicle). Čekićem, njegovom glatkom straanom istanjimo meso, pazimo da ga ne iskidamo i ravnomerno začinimo solju i biberom.
Namažemo meso pestom (na svako parče mesa po jedna kašičica pesta) preko stavljamo list crvene pparike i parče mocarele.
Stavljamo jedno parče mesa preko providne folije i uvijamo u čvrst rolat. Ivice folije vežemo na čvor. Na isti način pripemamo i druge.
U šerpu stavimo vodu da provri i stavljamo rolate. Voda treba da ih pokriva.
Kuvamo oko 15 minuta. Vadimo rolate i skidamo foliju.
Uvijamo pršutu oko rolata i pržimo u ugrejanom tiganju sa malo maslinovog ulja ili ulja, 2 minuta, da pršuta dobije zlatnu boju.
Pileće rolate servirajte po želji.
Bon apeti!