Način pripreme
U posudi umutite jaja sa šećerom, esencijom vanile i esencijom kafe dok ne pobele.
U drugoj posudi pomešajte kakao i prašak za pecivo. Prosejte i dodajte u smesu. Dobro promešajte. Dodajte rastopljeni, hladan maslac i ponovo dobro promešajte. Kalup za pečenje, sa ivicama koje se skidaju, obložite papirom za pečenje. Pecite oko 35 minuta ili dok ne bude gotovo. Ostavite da se potpuno ohladi.
Kore treba da budu hladne inače će se prilikom sečenja mrviti. Nožem za hleb pažljivo horizontalno podelite koru na tri kore.
Jednu ostavite celu, nju stavljate na dno kalupa za tortu. Drugu isecite da bude manjeg prečnika uz pomoć tanjira, a treću isecite na 16 trouglova.
Krem:
U posudi umutite tečnu pavlaku sa šećerom, rikotom, esencijom vanile, amaretom na mekan krem. Jedan deo voća iz kompota isecite i dodajte u krem.
Sastavljanje:
Veću koru stavite na dno kalupa, prelijte sokom iz kompota. Po ivici vertikalno poređajte trouglove sa oštrim vrhom na gore. Stavite polovinu krema preko kore. Nakon toga staivte koru manjeg prečnika i nju natopite sokom od kajsija i dodajte drugu polovinu krema. Poklopite trouglove napred, tako da dobijete kupolu. U sredinu kupole stavite drugi deo voća iz kompota.
Stavite u frižider bar na jednu noć.
Isecite čokoladu ili izrendajte i zalepite po osnovi torte za konačan izgled. Pospite šećerom u prahu ili instant kafom.
Bon apeti!