Pečena jagnjetina sa pirinčem i pečurkama u đuvečari

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Pečena jagnjetina sa pirinčem i pečurkama u đuvečari
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
24/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
"Dok se meso lagano peče, pušta sos koji začinjava pirinač i posle zašto je toliko ukusno"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 900 g
  • pečurke - 200 g
  • pirinač - 220 g
  • voda - 600 ml
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • začini za jagnjetinu - suvi beli luk i luk, nana, so, ruzmarin, kurkuma
  • belo vino - 50 ml
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Unapred namažite meso maslnovim uljem. Namažite gotovim začinom za jagnjeće meso.

Stavite u đuvečaru sa malo maslinovog ulja, malo vode i belim vinom.

Zapecite meso u đuvečari u hladnoj rerni oko 60 minuta na 220 stepeni.

U međuvremenu zagrejte ulje i zapržite pečurke oko 5 minuta. Dodajte pirinač i dobro promešajte.

Pržite dok pirinač ne postane staklast. Sipajte vodu. Izvadite đuvečaru iz rerne. Izvadite meso i sipajte pirinač.

Stavite meso u đuvečaru, preko pirinča i zapecite ponovo oko 20 minuta na 200 stepeni ili dok pirinč ne bude gotov.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: