bonapeti.rs»Recepti»Riba»Grickalice uz pivo»Jednostavne i brze pržene girice iz rerne

Jednostavne i brze pržene girice iz rerne

Jednostavne i brze pržene girice iz rerne
Fotografije: Yanitsa Nikolova
24/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Hrskave girice kao pržene, ali mnogo zdravije"

Potrebni sastojci

  • girice - 1/2 paketa od 500 g, zamrznute
  • brašno - 1 šolja za kafu
  • kukuruzno brašno - 1 šolja za kafu
  • ulje - oko 4 - 5 supene kašike, za prelivanje
  • limun - 1/2 komada
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Girice operite u đevđiru pre nego što se potpuno odmrznu, posle ih ocedite

U kesi ili na novinama pomešajte dve vrste brašna, sipajte ribu i pažljivo mešajte da se brašno zalepi. Uzmite okrugao pleh, namažite ga uljem i poređajte girice.

Odozgo prelijte uljem i pecite u dobro ugrejanoj rerni na oko 200-240 stepeni oko 10-15 minuta. Kad se ispeče, pospite sa malo soli i iscedite limun.

Servirajte odmah u plehu. Odlično meze za pivo, toliko su hrskave, kao pržene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: