Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Kuskus na turski način

Kuskus na turski način

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Kuskus na turski način3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Kod nas ga jedemo za doručak, a komšije su spremile ukusno posno jelo"

Potrebni sastojci

  • kuskos - 1 šolja, sitan
  • bujon od povrća - 2 1/2 šolje
  • luk - 1 glvica
  • šaragrepa - 1 komad
  • ulje - 1 kašika
  • maslac - 1 kašika
  • kumin - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • peršun - 2 - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite luk i šargarepu na veoma sitne kocke.

U sudu sa poklopcem, istopite maslac i dodajte ulje, sotirajte na kratko pod zatvorenim poklopcem posude.

Dodajte kumin i alevu papriku, promešajte.

Dodajte kuskus, promešajte i nalijte vrući bujon. Posolite i pospite biberom po ukusu i ostavite da provri, nakon toga smanjite vatru na slabu, zatvorite poklopac i ostavite da vri dok ne upije vodu.

Pospite isečenim peršunom i promešajte viljuškom pažljivo. Stavite čistu krpu, a odozgo i poklopac, da se izdinsta 10 minuta.

Servirajte tako ili kao garnirung mesu ili osnovno posno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: