Brza letnja večera

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
39
11
318
24/07/2018
"Leto je da biste u njemu uživali, a ne spremali - zato su tu brza jela "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 698
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • tikvice - 1 komad, manja
  • mladi luk - 1 veza
  • sir - 100 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po želji
  • ulje - 70 ml
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvicu ogulite i isecite na listiće, posolite po želji i ostavite po strani, dok vi pripremite ostale sastojke.

U činiji umuitite jaja i dodajte alevu papriku, pa promešajte. Operite i isecite luk na sitno, a sir posebno izmrvite na krupnije komadiće.

U maloj tavi zagrejte ulje i propržite komadiće tikvice sa obe strane, dok ne dobiju zlatnu boju, pa ih izvadite iz tave. U istom ulju propržite luk dok ne omekša i sklonite tavu sa vatre.

Dodajte tikvice i jaja, koja ste dobro umutili, pa promešajte. Na kraju posipajte sir i kockice maslaca, svuda ravnomerno.

Stavite tavu u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok jelo ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar