Način pripreme
Izaberite sveže, krehke listove spanaća, lepo ih operite, potopite ih 10 minuta u hladnu vodu, a nakon toga ih operite tekućom vodom.
Operite i jagode tekućom vodom. Odvojite listiće. Ja ih skidam lepo i efikasno koristeći slamčicu, koju od vrha jagode prema listovima i voala - tvrda unutrašnjost jagode izlazi zajedno sa listovima.
Oljuštite bananu. Operite listove mente.
U odgovarajuću posudu stavite spanać, jagode, banane i listove mente, pasirajte dok ne dobijete homogenu smesu pasatorom.
Po ukusu dodajte med ili smeđi šećer za dodatnu slatkoću, a takođe i vodu dok ne dobijete željenu gustinu.
Ja lično volim prirodan ukus i ne dodajte niti zaslađivač, niti vodu. Pitanje ukusa je.
Smuti sipajte u odgovarajuće čaše, u svaku stavite slamčicu, po tri jagode i ukrasite listovima spanaća.
Brzo, jednostavno i veooooma korisno.