Način pripreme
Marinirajte pileći file u malo maslinovog ulja i soka od limuna. Isecite kriške hleba na kockice. Namažite ih lepo maslinovim uljem i začinite solju. Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 5 minuta.
Ugrejte gril tiganj i pecite pileće grudi oko 5 minuta sa svake strane. Prebacite u ugrejan tiganj sa dnom koje se ne lepi, i pržite na kratko u malo ugrejanog maslinovog ulja.
Izvadite, začinite biberom i solju i ostavite da odstoji. Isecite salatu i crvene, pečene paprike na tanke trakice. Masline isecite na krugove.
Isecite mocarelu na kockice. Pripremite dresing tako što pomešate sirće sa medom i senfom. Lepo mutite dok ne dobijete homogenu smesu i razredite sa maslinovim uljem.
Isecite pileće meso na kockcie i stavite u veliku posudu.
Dodajte mocarelu i dresing. Sipajte salatu, paprike i masline.
Lepo promešajte da se sve začini dresingom. Servirajte u odgovarajućim tanjirima sa krutonima na salati.