Sporo kuvana janija sa svinjetinom i čorizom

27/07/2018
"Kažu da se najlepše stvari dešavaju polako, takođe ćemo dodati i najukusnije "
Priprema30 min.
Kuvanje200 min.
Ukupno230 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano141
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g, grudi, isečeno na zalogaje
  • čorizo - 200 g
  • paprike - 2 komada, crvena i zelena
  • luk - 1 glavica
  • kumin - 1 kašičica, mleven
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica, suva
  • beli luk - 1/2 kašičice, u prahu
  • paradajz - 400 g, iz konzerve, kockice
  • kukuruz - 150 g, iz konzerve
  • crveni pasulj - 400 g, iz konzerve
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paprike i isecite ih na kockice. Luk sitno isecite. Čorizo isecite na krugove, a svijetinu na male zalogaje.

Ugrejte ulje na umerenoj temperaturi u tiganju i pržite krugove čoriza. Pržite oko 5 minuta, neprestano mešajte.

Izvadite čorizo i sipajte ga u posudu multikukera. U masti od čoriza propržite luk i isečene paprike. Pržite oko 5 minuta i dodajte kumin, alevu papriku, origano i beli luk u prahu.

Lepo promešajte i pržite još oko 2 minuta. Prebacite u posudu sa čorizom. Dodajte svinjetinu u pleh i pržite, mešajte oko 10 minuta ili dok ne pormeni boju.

Prebacite u posudu sa drugim sastojcima. Dodajte paradajz.

Uključite multikuker na program za sporo kuvanje na 3 sata.

Poslednjih pola sata dodajte crveni pasulj i kukuruz. Jelo servirajte sa pirinčem kao dodatkom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar