Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Janija sa svinjetinom i keljom

Janija sa svinjetinom i keljom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Janija sa svinjetinom i keljom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Janija sa svinjetinom i keljom - veoma ukusna, zdrava i aromatična. Jedemo je uz domaći hleb i uživamo u svakom zalogaju."

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 500 g
  • ulje - 6 kašika
  • mladi luk - 2 veze
  • kelj - 200 g
  • krompir - 500 g
  • so
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • paradajz - 1 šolja, iz konzerve
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso od plećke se iseče na komade srednje veličine, stavi u tiganj sa vrelom masnoćom i prži.

Mladi, zeleni luk se iseče, listovi kelja se očiste od stabljika i žilica, pa se stavljaju uz meso. Dodati seckani krompir i sve izmešati.

Posle kraćeg kuvanja posolite po ukusu, dodajte malo brašna, mleveni paradajz i alevu papriku.

U šerpu nalijte vode toliko da prekrije krompir i ostavite da se janija od svinjetine kuva na šporetu na umerenoj temperaturi oko 40 minuta.

Kada je janija od svinjetine i kelja gotova, dodajte sitno seckani peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: