Sušena slanina

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
28/07/2018
"Hoćete li uspeti da je sačuvate da se osuši ili su je ukućani već napali "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano241
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • slanina - 3 kg
  • morska so - 3 kg, krupna
  • čubar
  • aleva paprika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Svežu slaninu isecite na kvadratne parčiće i stavite u veliku šerpu na čije ste dono sipali obilno krupnu so.

Pokrijte jedan red solju i poređajte drugi, na kraju prekrijte solju i odozgo dobro rasporedite da se ne vidi slanina. Pokrijte poklopcem i ostavite na hladnom mestu tri dana.

Nakon što je već upila so, izvadite svako parče o očistite od soli. U posudi promešajte začine po vašem ukusu, ali obavezno treba da bude mnogo aleve paprike, bibera, čubra i soli.

Potapajte svako parče i pritiskajte dobro, da se zalepe začini, napravite rupu i provucite konac.

Zakačite slaninu da se suši na hladnom i provetrivom mestu.

Čudesno meze uz vino tokom zime.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar