Ovčija janija

28/07/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj5568
"Takvu smo vam janiju napravili, da ćete je pojesti u jednom dahu, i pitati za još "
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 900 g
  • paradajz - 200 g iz konzerve ili 3 sveža komada
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad, crvena
  • ulje - 1 kašičica
  • šargarepa - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • nana
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Janija biva ukusnija od masnijeg mesa, ali se dodaje malo ulja.

Meso se iseče na srednje parčiće, stavlja se u posudu sa malo vode i čim provri soli se.

Kada meso omekša dodaje se sitno isečen luk, aleva paprika, sitno isečena šargarepa i paprika.

Doliva se malo tople vode i janija se dinsta na tihoj vatri dok ne bude gotova.

Da bi bila gušća može da se doda kašika brašna, razmućenog sa malo vode.

Nakon što se skloni sa vatre, posipa se sitno isečenim peršunom i nanom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar