Ovčija janija

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Ovčija janija
Fotografije: Tanya Levenova
28/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije5
"Takvu smo vam janiju napravili, da ćete je pojesti u jednom dahu, i pitati za još"

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 900 g
  • paradajz - 200 g iz konzerve ili 3 sveža komada
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad, crvena
  • ulje - 1 kašičica
  • šargarepa - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • nana
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Janija biva ukusnija od masnijeg mesa, ali se dodaje malo ulja.

Meso se iseče na srednje parčiće, stavlja se u posudu sa malo vode i čim provri soli se.

Kada meso omekša dodaje se sitno isečen luk, aleva paprika, sitno isečena šargarepa i paprika.

Doliva se malo tople vode i janija se dinsta na tihoj vatri dok ne bude gotova.

Da bi bila gušća može da se doda kašika brašna, razmućenog sa malo vode.

Nakon što se skloni sa vatre, posipa se sitno isečenim peršunom i nanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: