Način pripreme
Meso isečemo na krupnije komade, zato što prilikom kuvanja se smanjuje. Stavljamo u ekspres lonac zajedno sa 1 supenom kašikom soli i vode, 2 prsta iznad mesa. Ostavljamo da se kuva jedan sat.
Luk, papriku i šargarepu sitno isečemo i propržimo. Krompir oljuštimo i isečemo na kockice. U duboki pleh stavljamo krompir, prženo povrće i meso.
Bujon iz kuvanja mesa procedimo i sipamo u pleh. U malu posudu stavljamo 2 supene kašike ulja i alevu papriku. Ugrevamo ulje da se rastvori aleva paprika. Sipamo u pleh.
Stavljamo začine - biber, nanu. Ako je potrebno stavljamo još soli.
Pečemo na 250 stepeni oko 40 minuta. Kad krompir bude skoro gotov, dodajemo sok od paradajza.
Brašno pomešamo u malo vode i dodajemo takođe u pleh.
Promešamo dobro. Ukupno vreme pečenja je oko 1 sat.