Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Torta sa maskarponeom i breskvama

Torta sa maskarponeom i breskvama

Torta sa maskarponeom i breskvama
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Ovakva torta se ne gleda, ovakva torta se jede"

Potrebni sastojci

  • kompot od breskve - 1 komad
  • želatin - 2 kesice
  • maskarpone - 300 g
  • kakao - 2 kašike
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 4 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • tečna čokolada - 3 kašike
  • brašno - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U činiji umutite jaja i tečnu čokoladu, da dobijete penasti krem. Dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo i ponovo promešajte.

Isipajte smeus u tavu, obloženu papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta.

Kada se ispečena korica u potpunosti ohladi, uklonite papir i stavite je u široki tanjir.

Pomešajte maskarpone sa šećerom i dobro premažite koricu.

Izvadite plodove iz kompota i isecite ih na komadiće. Ravnomerno rasporedite preko maskarpone sira.

Razmutite želatin u 1/2 šolje vode. Sok od kompota zagrejte, da proključa, da mu odajte razmućeni želatin. Sklonite sa vatre i ostavite po strani oko 10 minuta.

Zatim prelijte tortu želiranim sokom.

Stavite u frižider na 24 sata, da se u potpunosti stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: