Način pripreme
U posudu prosevamo brašno sa praškom za pecivo i dodajemo šećer i kakao. Dobro promešamo da se dobije homogena smesa. Dodajemo majonez i vodu, nastavljamo da mutimo.
Podelimo smesu na tri dela, obložimo pleh prečnika oko 20 cm papirom za pečenje, i pečemo tri kore jednu nakon druge u prethodno ugrejanoj rerni na 180 sepeni oko 20 minuta. Možemo rasporediti smesu i u tri jednaka pleha i tako da ih ispečemo.
Fil pripremamo tako što umutimo maskarpone sa šećerom u prahu, a nakon toga dodajemo i krem sir. Na kraju dodajemo prethodno umućenu pavlaku na sneg. Odvojimo jedan deo fila za premazivanje i dekoraciju torte.
U ostalu smesu dodajemo polovinu keksa, izmrvimo ih. Sastavljamo tortu tako što ređamo koru, pola fila, koru, drugu polovinu fila i završavamo korom.
Namažemo tortu sa oko 2/3 odvojenog fila. Prepolovimo jedan deo preostalim keksa i zalepimo po osnovi torte kao borduru. Stavljamo u frižider na oko 2-3 sata.
Pripremamo ganaš tako što ugrejemo pavlaku i u njoj rastopimo čokoladu. Mešamo dok se potpuno ne rastopi čokolada. Ostavljamo da se ohladi.
Vadimo tortu iz frižidera i prelivamo je ganašem odozgo. On će se efektno razliti po ivicama torte. Izmrvimo malo keksa odozgo, napravimo ružice i stavljamo keks uspravno. Lepo je da torta odstoji jedan dan da bi keks omekšao.
Komentari