Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Medena torta sa maskarponeom

Medena torta sa maskarponeom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Medena torta sa maskarponeom
Fotografije: Evgenia
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Ako se pitate koja je omiljena torta celoj porodici, evo je"

Potrebni sastojci

  • med - 150 g, tečan
  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • skrob - 2 kašike
  • braon šećer - 1 šolja
  • jaja - 3 komada
  • so - prstohvat
  • soda bikarbona - 1 kašičica ili 1 prašak za pecivo
  • Za krem
  • kisela pavlaka - 250 g
  • maskarpone - 500 g
  • šećer - 1/2 šolje
  • ukras - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Med se umuti sa jajima i prstohvatom soli. Dodaju se ostali suvi sastojci.

Ispečemo testo u kalupu prečnika 20 centimetara i preporučljivo je kda se gotova kora ohladi da je isečemo u kalupu az sečenje kora na 4 jednaka dela.

Peče se oko 15 minuta u rerni do 180 stepeni, posle pokrivamo folijom i pečemo medene kore dok ne budu gotove.

Za krem umutimo pavlaku, šećer i maskarpone.

Nakon otga mažemo kore kremom.

Na kraju namažemo celu tortu kremom.

Stavljamo na jednu noć u frižider.

Koru upija krem i medena torta sa maskarponeom je sočna.

Aranžiranje ove medene torte je po želji.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: