Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ekonomični pileći vratovi iz rerne

Ekonomični pileći vratovi iz rerne

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Ekonomični pileći vratovi iz rerne
Fotografije: Stanislava Valkova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Nemojte izbegavati vratove u prodavnici, oni su svršeno meze za pivo"

Potrebni sastojci

  • pileći vratovi - 1 kg
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • majonez - 100 g
  • začini - po ukusu (na primer biber, aleva paprika, kari itd.)
* merne jedinice

Način pripreme

Vratove operite vodom, stavite ih u duboku posudu i posolite.

Obilno ih natrljajte začinima i promešajte.

Očistite čenove belog luka, operite vodom, izgnječite i dodajte u pileće vratove.

Dodajte majonez, promešajte dobro i ostavite ih da odstoje sat vremena.

Kalup za pečenje ili pleh namažite uljem i stavite pileće vratove (preporučuje se jedan-dva sloja maksimum).

Pileće vratove pecite na temepraturi od 180-200 stepeni oko pola sata.

Servirajte sa prilogom koji vam se dopada.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: