Način pripreme
Umesto čokoladnih kapi, možete koristiti neku prirodnu čokoladu bez šećera ili Lindt čokoladu sa 90 posto kakaa. Ali onda ćete možda morati da dodate još zaslađivača. Najbolje da probate ukus koji vi želite.
Koristim želatin u kesicama. Jedno pakovanje je 10 g i je za 300-350 ml smese. Možete koristiti i drugi želatin. Važno je pogledati šta piše na pakovanju.
Grčki jogurt se može zameniti krem sirom, kiselom pavlakom ili kiselim mlekom.
Želatin se prelije sa 60 ml hladne vode i ostavi da nabubri. U međuvremenu, pomešajte ostale sastojke. Istopite čokoladne kapi na pari ili u mikrotalasnoj pećnici.
Sve izmešati žicom, a ne mikserom. Na kraju, želatin se istopi na pari i dodaje u smesu, ponovo mešajući.
Sipajte u odgovarajući kalup ili kalupe i čuvajte čokoladni mus u frižideru dok se dobro ne stegne.
Pronađite još keto deserta i keto kolača na navedenim linkovima.