Način pripreme
Umutite jaja ručno. Dodajte šećer i vanilin šećer. Ponovo mutite mikserom dok smesa ne nadođe. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u tečnu smesu po 1-2 kašike, mešajte kružnim pokretima da obim ne padne. Dodajte crvenu boju da smesa postane roze.
Na papir za pečenje, u plehu prečnika 35/35 cm sipajte smesu. Lepo poravnajte spatulom. Protresite pleh da se smesa ravnomerno rasporedi.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 10-12 minuta, pazite da ne dobije braon boju. Izvadite koru i ostavite 1-2 minuta. Uvijte nakon toga u rolat, kako je sa papirom za pečenje. Ostavite da se ohladi.
Rastopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj (prethodno je izlomite) pazite i mešajte na 12-15 sekundi. Žicom umutite krem sir.
Posebno mikserom umutite slatku pavlaku. Dodajte u krem sir kašiku po kašiku umućene pavlake, mešajte kružnim pokretima dok ne sjedinite dva sastojka.
Isecite 5 jagoda na sitne komade. Odvijte rolat i namažite ga rastopljenom čokoladom. Odozgo namažite pavlakom (možete ostaviti pavlaku za ukras ako želite), pospite isečenim jagodama. Uvijte u rolat i odozgo ukrasite rastopljenom čokoladom.
U preostalu čokoladu potopite preostale jagode i ostavite da se čokolada stegne. Stavite rolat u frižider i ostavite nekoliko sati da se lepo ohladi. Ukrasite čokoladnim jagodama.