Način pripreme
Operite sveži paradajz i ceo poređate u pleh.
Očistite čenove belog luka od spoljašnjeg sloja i takođe cele, neoljuštene stavite kod čeri paradajza, zajedno sa strukom celera. Posolite malo, pospite maslinovim uljem i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni.
Kad se ohladi, oljuštite veliki paradajz i beli luk krupnije isecite, staivte u posudu zajedno sa celerom. Stavite sveže listove bosiljka, suvi paradajz i ljutu papriku po želji, sipajte sos od pečenja, sok od limuna i pasirajte. Probajte sos i ako je potrebno dodajte još soli.
Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Ocedite i odmah servirajte prelivenu svežim sosom i ukrašenu celim zapečenim čeri paradajzom.
Ovo je jedan zdraviji sos za špagete, kapeline ili bolo koju vrstu testenine. Zbog toga što se ne prži, on je lagan, svež i veoma ukusan. Probajte i uživajte u njemu.
Prijatno!