Način pripreme
Očistite luk i isecite ga na tanke polumesece.
Zagrejte nelepljiv tiganj na umerenoj temperaturi na ringli i zapžite listiće slanine.
Sklonite slaninu iz tiganja. Ako je sasvim malo masnoće od slanine, sipajte malo ulja u tiganju.
Stavite luk u tiganj. Posolite solju i promešajte. Smanjite temparaturu ringle i kuvajte luk dok se ne karamelizuje i ne postane zlatast oko 15 minuta. Izvadite preko kuhinjskog ubrusa.
U tiganju na ringli zagrejte kašiku maslaca. Dodajte zrna kukuruza šećerca, šećer i začinite solju. Pržite dok se kukuruz ne karamelizuje u maslacu, dok povremeno mešate oko 15-20 minuta.
Zagrejte gril tiganj. Zapecite viršle na tiganju, Namažite blago viršle ljutim sosom.
U međuvremenu isecite hlepčiće za hot dog i namažite ga tankim slojem maslaca. Zapecite sa strane namazane maslacem na gril tiganju.
Aranžiranje: Namažite hlepčiće tankim slojem majoneza i senfa. Stavite viršle i preko njih rasporedite karamelizovan luk. Odozgo poređajte iskidane male parčiće slanine i pospite kukuruzom.