Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Hot dog»Bruklinski hot dog sa kukuruzom

Bruklinski hot dog sa kukuruzom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Bruklinski hot dog sa kukuruzom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Za ljude u Bruklinu, ovo nije samo hot dog, već stanje duha"

Potrebni sastojci

  • slanina - 5 tankih listova
  • luk - 2 glavice
  • so
  • ulje - 1 kašika
  • kukuruz - 5 kašika, šećerac iz konzerve
  • šećer - 1/2 kašičice
  • viršle - 4 komada
  • hlepčići za hot dog - 4 komada
  • ljuti sos - 1 kašika
  • maslac - 2 kašike
  • senf - 2 kašike
  • majonez - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i isecite ga na tanke polumesece.

Zagrejte nelepljiv tiganj na umerenoj temperaturi na ringli i zapžite listiće slanine.

Sklonite slaninu iz tiganja. Ako je sasvim malo masnoće od slanine, sipajte malo ulja u tiganju.

Stavite luk u tiganj. Posolite solju i promešajte. Smanjite temparaturu ringle i kuvajte luk dok se ne karamelizuje i ne postane zlatast oko 15 minuta. Izvadite preko kuhinjskog ubrusa.

U tiganju na ringli zagrejte kašiku maslaca. Dodajte zrna kukuruza šećerca, šećer i začinite solju. Pržite dok se kukuruz ne karamelizuje u maslacu, dok povremeno mešate oko 15-20 minuta.

Zagrejte gril tiganj. Zapecite viršle na tiganju, Namažite blago viršle ljutim sosom.

U međuvremenu isecite hlepčiće za hot dog i namažite ga tankim slojem maslaca. Zapecite sa strane namazane maslacem na gril tiganju.

Aranžiranje: Namažite hlepčiće tankim slojem majoneza i senfa. Stavite viršle i preko njih rasporedite karamelizovan luk. Odozgo poređajte iskidane male parčiće slanine i pospite kukuruzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: