Slane kiflice sa kačkavaljem i šunkom

02/08/2018
"Priznajte ko je pojeo sve slane kiflice sa kačkavaljem i šunkom "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano283
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • testo
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 1 komad i jedno belance
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • kvasac - 1 šaket
  • brašno - 600 g
  • nadev
  • kačkavalj - 150 g
  • šunka - 150 g
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

U malo mlakog svežeg mleka izmrvite kvasac, dodajte šećer i ostavite da se aktivira.

U brašnu napravite udubljenje, u njega stavite jaje, belance, so, ulje i nadošao kvasac. Mesite dok ne dobijete meko i elastično testo. Stavite u posudu, namažite sa malo ulje, pokrijte i ostavite da nadođe oko jedan sat. Izvadite iz posude, premesite i podelite na lopte. Broj zavisi od veličine kiflica.

Svaku razvucite na krug, na brašnom posutoj radnoj površini. Možete namazati maslacem, nije obavezno. Svaki krug isecite na osam komada, kako se seče pica.

Za nadev izrendajte šunku i kačkavalj. Pomešajte ih dobro i na svako parče, u široki deo stavite u kraj od nadeva.

Uvijte komade u kiflice, počnite od širokog dela. Svaku kiflicu namažite žumancem, pomešanim sa malo vode.

Poređajte ih u namazan pleh, ili obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25-30 minuta. Pošto svaka rerna peče drugačije i vreme pečenja može biti drugačije, one treba da porumene, da bismo bili sigurni da su gotove.

Ovakve kiflice možete napraviti u mnogo varijanti. Možete da ne rendate šunku i kačkavalj, nego da ih isečete na tanke komade i tako da ih stavite.

Testo možete podeliti na 5-6 lopti. Svaku od njih da razvučete na koru. Jednu koru namažite maslacem, preko stavite drugu, ponovo namažite i tako dok ne poređate sve, poslednju nemojte mazati.

Nakon toga razvucite zajedno i secite na isti način, ali ovde treba da ima više - 16 ili 32, pošto su veće. Dalje pravite na isti način.

Po želji ih možete posuti semenkama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar