Sos Čermula

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
02/08/2018
"Nije lako naći sos koji najviše odgovara ribi, ali mi smo ga našli i ne možemo da dočekamo da ga podelimo sa vama "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano231
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj pikantan sevarno afrički sos se koristi za ribu. Ulazi i u sastav ribljih salata sa notom aromatičnih začina karakterističnih za njega i ljutu Harisu.

Oljuštimo crveni luk i stavljamo u list namazane aluminijumske folije. Ispečemo ga u rerni oko 10 minuta na 200 stepeni. Nakon što se ohladi, pretvorimo ga u pire, mešajući ga sa ljutom pastom.

Namrvimo beli luk u avanu sa solju. Zelene začine sečemo na krupno.

Svežu ljutu papriku isečemo na tanke kolutove.

Mešamo sastojke u odgovarajućoj posudi. Mutimo maslinovo ulje sa 2-3 kašike soka od limuna i malo narendane kore citrusa.

Dodajemo i malo meda da zagasi blago ljutkastu notu sosa i da poboljša njegov kvalitet ukusa i teksturu.

Začinjavamo solju, kuminom i biberom po ukusu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar