Način pripreme
Operite patlidžane i odsecite drške. Isecite na pola patlidžan i uz pomoć kašike izvadite unutrašnjost.
Patlidžane i izvađenu unutrašnjost ostavite u posoljenoj vodi za oko 40 minuta. Nakon toga ocedite i osušite. Pržite čamce od patlidžana u ugrejanom ulju.
Poređajte čamce u pleh i ostavite ih. U ugrejanoj masti pržite luk i šargarepu, nakon toga dodajte mleveno meso, prethodno pomešano sa malo vode.
Dodajte u smesu izvađenu unutrašnjost patlidžana, rendani paradajz i nastavite da dinstate. Začinite biberom, alevom paprikom, solju, kuminom, čubrom, skinite sa vatre i dodajte peršun.
Napunite patlidžane ovom smesom. Sipajte vodu sa strane u pleh i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta. Pre nego što izvadite patlidžane iz pleha na svaki stavite rendani kačkavalj.